Pokrajina najavila veću podršku proizvođačima vina u 2025, godini

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević učestvovao je na 13. redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“, na kojoj je izabran za počasnog člana Udruženja.

Tom prilikom, Ivanišević je istakao značaj Udruženja i predstavio planove, programske mere, podsticaje i konkurse Sekretarijata namenjene proizvođačima vina u Vojvodini.

„Ovo Udruženje vraća vinarstvo i vinogradarstvo na mesto na kom su nekada bili. Kada je reč o ovoj oblasti, u toku je izrada plana promocije naših vina za sledeću godinu. Na više od deset lokacija u regionu i u Evropi napravićemo ‘Dane Vojvodine“ koji će imati  cilj da što bolje promovišu sve ono što Vojvodina jeste, a to su svakako i vrhunska vina“, rekao je Ivanišević.

On je najavio posebnu liniju podrške za narednu godinu kada će Sekretarijat članovima Udruženja predstaviti koncept koji podrazumeva promociju vina na mestu proizvodnje kako bi što veći broj vinara i vinogradara registrovao svoje turističko-ugostiteljske objekte. Takođe je dodao da će biti organizovane i radionice na kojima će se vinari edukovati o načinu prijavljivanja na konkurse.

B. K.