Pokrajina za razvoj lovstva bepovratno izdvaja 19,6, a za ribarstvo 20 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je dva nova konkursa, za razvoj i podizanje novih ribnjaka, kao i rekonstrukciju postojećih, na području Vojvodine. U okviru konkursa za lovstvo biće dodeljeno 19,6, a za ribarstvo 20 miliona dinara.

Podrška pokrajine za razvoj lovstva podrazumeva sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i sanacije lovno-tehničkih objekata i nabavku žive divljači. Pravo učešća na konkursu imaju korisnici lovišta sa teritorije AP Vojvodine.

Pokrajina će sufinansirati podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka, na površini ne manjoj od hektar i ne većoj od sto hektara, koji se nalaze na teritoriji Vojvodine. Pod objektima, u smislu ovog konkursa, podrazumevaju se isključivo oni koji se odnose na proizvodnju ribe – rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali. Korisnici sredstava po ovom konkursu su pravna lica sa teritorije Vojvodine, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u obimu do 70 odsto ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a. Preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje korisnik sredstava. Celokupan iznos PDV-a pada na teret korisnika.

Konkurs za lovstvo otvoren je do 12. jula, za ribarstvo do 15. septembra.

B. K.