POKRAJINSKA VLADA: Rebalansom budžeta nastavlja se finansiranje sistema za navodnjavanje MK-1 Novi Kneževac i „Jegrička“

Foto: rtv

Nakon  rebalansa, budžet AP Vojvodine, odlukom Skupštione Vojvodine, uvećan je za gotovo šest milijardi dinara, odnosno 7,6 odsto u odnosu na početni, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da će samo za investicione projekte biti izdvojeno 70 posto sredstava.

Sredstva kapitalnog dela budžeta veća su za 4,85 milijardi dinara i biće raspoređena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte.

Prema  rečima Mirovića, rebalans će omogućiti, između ostalog, značajne investicije koje se odnose na infrastrukturne projekte u oblasti zdravstva, vodoprivrede, vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda, kao i ulaganja u putnu infrastrukturu i objekte kulture.

Dve velike investicije u vodoprivredi obezbediće tehničke mogućnosti za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje –  Magistralni kanal K-1 Novi Kneževac i „Jegrička“ na više od 20.000 hektara. Za te namene predviđeno je 1,13 milijardi dinara, kao i 143,4 miliona dinara za vodosnabdevanje u lokalnim samoupravama: Subotica, Bečej, Bačka Topola, Inđija, Senta i Novi Sad.

B. K.