Pokrajinska vlada: Za nove investicije u poljoprivredu i vodoprivredu 1,22 milijarde dinara

Foto: Pixabay

Ukupno 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Reč je o ugovorima čija je ukupna vrednost milijardu i 227 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila  794 miliona, a ostatak lokalne samouprave, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

“Udružujući se sa lokalnim samoupravama, uložićemo znatna sredstva u ove važne projekte koji će dovesti pijaću vodu u domaćinstva i industrijske zone, te omogućiti bezbedno odvođenje i prečišćavanje fekalnih voda, kao i uređenje atarskih puteva. Snabdevanje vodom u Vojvodini jedno je od najsloženijih pitanja na kojem ćemo u godinama pred nama raditi još više, kako na rekonstrukciji bunara u manjim sredinama, tako i na izgradnji novih i obnovi postojećih postrojenja u većim sredinama”, rekao je Mirović.

Podsetio je na to da je sredstvima Vlade Srbije i Pokrajinske valde izgrađena fabrika vode u Vršcu i Kovačici, te da su toku pripreme za izgradnju i rekonstrukciju tri fabrike pijaće vode – u opštinama Temerin, Odžaci i Beočin, koje će, kako je najavio, biti završene za najviše godinu i po dana.

B. K.

 

Komentari