Pokrajinska vlada za razvoj digitalne poljoprivrede izdvojila deset miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić i direktor novosadskog Instituta „Biosens“, istraživačko-razvojnog centra za informacione tehnologije biosistema, prof. dr Vladimir Crnojević potpisali su ugovor o nastavku finansiranja projekta „Monitoring upotrebom daljinske detekcije u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu”.

Božić je tom prilikom istakao da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdvojio deset miliona dinara za nastavak prakatične realizacije projekta, koji treba da u pokrajini omogući dalji razvoj digitalizacije u oblasti poljoprivrede.

„Poljoprivrednicima će  putem digitalne platforme, biti omogućeno lakše i efikasnije uključivanje  u onlajn aplikacije i procese monitoringa“, rekao je Božić.

Prof. dr Vladimir Crnojević istakao je da saradnja Instituta “Biosens” i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu traje već nekoliko godina na obostrano zadovoljstvo.

„Već sada su velikom krugu korisnika vidljive sve prednosti digitalizacije u poljoprivredi, a sa daljim razvojem platforme nove tehnologije će dobiti još više na značaju“, rekao je Crnojević.

B.K.