Pokrajinski sekretarijat raspisao konkurs za razvojne projekte u poljoprivredi, prijave do 5. decembra

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu  raspisao je konkurs za dodelu sredstava za razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih iinovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2022. godini. Cilj konkursa je razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u  oblasti: ratarstva i povrtarstva; voćarstva i vinogradarstva; stočarstva;organske proizvodnje; upotrebe obnovljivih izvora energije u poljoprivredi; šumarstva;agroekonomiji  i ruralnom razvoju.

Ukupna raspoloživa sredstva predviđena konkursom su  20.000.000 miliona dinara. Intenzitet pomoći za podršku održavanja naučno – istraživačkih aktivnosti iznosi do 80 odsto bez PDV. Minimalni iznos bespovratnih sredstva je 100.000, a maksimalni 4.000.000  dinara za nabavku opreme, a million dinara za izradu publikacija.

Bespovratna sredstva dodelju se za: nabavku opreme za unapređenje naučno-istraživačkog rada, infrastukturna oprema: oprema na oglednim poljima – staklenici i oprema za senčenje;  oprema za laboratoriju: PCR aparat, oprema za elektroforezu i mikrolitarska centrifuga;

Troškove izrade publikacije obuhvataju izradu dizajna, autorski honorar i štampanja.

Pravo na podsticaje imaju naučno-istraživačke organizacije sa svojstvom pravnog lica, i to: naučni instituti, istraživačko-razvojni instituti, instituti od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i akreditovani fakulteti sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Konkurs je otvoren do 5. decembra. 

B. K.