Poljoprivredna škola u Futogu proslavila 75 godina postojanja

Foto: https://www.poljosko.edu.rs/

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti povodom jubileja Polјoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, koja obeležava 75 godina postojanja, objavljeno je na sajtu Grada. Tom prilikom, gradonačelniku je uručena Povelјa za pružanje dragocene bezrezervne podrške i za značajan doprinos u radu škole.

„Za veliko je poštovanje kada neko traje toliko dugo, a 75 godina uspešnog postojanja i pripremanja mladih generacija za profesionalne i obrazovne izazove može svima nama da bude samo na ponos. Ulaganje u obrazovanje i mlade lјude je prioritet svih nas, jer je to jedini način da budemo sigurni da će ova zemlјa ići napred, u pravom smeru. Putem Uprave za obrazovanje iz budžeta Grada izdvajamo značajna sredstva kako bismo učenicima olakšali nastavu i pobolјšali uslove boravka u školi. Takođe, svake godine Grad Novi Sad opredelјuje polјoprivredno zemlјište za korišćenje bez naknade, kako bi ova škola mogla da ga koristi za praktični deo nastave, a tako smo i ove godine obezbedili 47 hektara za tu svrhu”, rekao je gradonačelnik Đurić.

Proslavi jubileja prisustvovao je i ministar prosvete Republike Srbije Branko Ružić, koji je dobio Plaketu za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja.

B. K.