Pomoć pokrajine i Privredne komore Vojvodine proizvođačima u prezentaciji i plasmanu sireva

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić predstavio je kampanju pod nazivom „Neodoljivi ukusi ravnice – sirevi Vojvodine“, koju je pokrenuo resorni sekretarijat, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine. Cilj je da se pomogne malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na tržištu.

Božić je rekao da je ova kampanja usmerena ka podizanju svesti o vrednosti domaćeg proizvoda, kao i jedinstvenoj promociji različitih proizvođača sireva.

“Kampanjom je predviđen širok spektar marketinških aktivnosti, kao i kreiranje jedinstvene internet prezentacije sirevivojvodine.rs, koja će sadržati platformu za digitalni kontakt sa kupcima i predstavnicima trgovinskih lanaca. Pokušaćemo slikovito da predstavimo široj javnosti ove mlečne proizvode, a samim tim i turističke potencijale krajeva gde proizvođači rade i žive”, rekao je Božić dodajući da će u fokusu kampanje biti domaćin koji na svom gazdinstvu ima zaokružen proces proizvodnje, počevši od uzgoja krava i sirovina, pa do krajnjeg proizvoda, sira.

B.K.