Pomoć savetodavaca poljoprivrednicima Borskog okruga za eID broj

Poljoprivredni proizvođači u Borskom okrugu svoj eID broj za pristup platformi e-Agrar moći će da preuzmu i u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Negotin. Stručnjaci ove službe, po utvrđenom rasporedu, dežuraće od 21. do 29. januara u Negotinu, Boru kao opštinama Kladovo i Majdanpek kao i u prostorijama Mesne kancelarije u Donjem Milanovcu.

„Registracija poljoprivrednika na e-Upravu obavezna je za poljoprivrednike koji žele da dobiju podsticaje u poljoprivredi u narednom periodu, pa ih pozivamo da dođu u previđenim terminima kako bi uradili registraciju za platformu e-Agrar“, rekao je Vladica Gavrilović, direktor PSSS Negotin za „Večernje novosti“,

Da podsetimo, poljoprivrednci svoj eID mogu dobiti i u poštama, Trezoru NBS ili MUP-u. Informacioni sistem e-Agrar uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa ili promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi. Osnovni preduslovi za registraciju su posedovanje lične karte ili pasoša, mejl adrese, pametni telefon, Android ili ajfon ili kvalifikacioni elektronski sertifikat.

B. K