Pomoć zemljoradničkim, ali i drugim zadrugama

Ministarstvo za brigu o selu će nastaviti dodelu podsticaja za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, ali će delovanje proširiti i na turističke, socijalne i zanatske zadruge, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.
Ministar je to rekao na sastanku sa predsednikom Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti akademikom Draganom škorićem, predsednicima Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine, Nikolom Mihailovićem i Radislavom Jovanovom i stručnjakom za voćarstvo prof. dr Zoranom Keserovićem.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, Krokobabić je prve programe za unapredjenje života i rada na selu najavio za prvi kvartal 2021.

Predsednici zadružnih saveza Srbije i Vojvodine istakli su uspeh dosadašnjeg projekta „500 zadruga u 500 sela“ koji je u prethodne tri godine sprovodio Kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj. Za vreme trajanja ovog projekta osnovano je čak 770 zadruga, a bespovratnim sredstvima pomognut je rad 152 zadruge na teritoriji čitave Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju.