Portal „Vino“: Vinarija Deurić iz Male Remete najbolja u 2022. godini

Kaberne iz Negotinske krajine „Kremen Kamen“ 2019 vinarije Matalj proglašen je za najbolje crveno vino Srbije u 2.022 godini. Najbolje belo vino je „Aksiom beli“ 2019 fruškogorske vinarije Deurić, a najbolji roze je „Ergo Rose 2021 Temet“, objavio je specijalizovani portal Vino.rs.

Priznanje za najbolje crveno vino od lokalne sorte pripalo je župskoj vinariji Braća Rajković za prokupac „prince“ 2018, a najbolje belo vino od lokalne sorte je „Velika Morava“ 2021, šato Prins (Chateau Prince).

Među organskim vinima pobednici su „Pino noar 2018″ male vinarije Sagmeister u konkurenciji crvenih vina, traminac „Gratianus 2018 Impretor“ među belim, te „Furmint „ 2019 Baša u kategoriji oranž vina.

Za najbolju vinariju proglašena je vinarija Deurić iz Male Remete na Fruškoj gori, Sagmeister iz Kanjiže je najbolja mala vinarija Srbije, MV vinarija iz Stalaća kod Knjaževca najbolja je mlada vinarija, a Podrum Malča kod Niša dobio je priznanje za razvoj vinskog turizma.

Vinska vizija Otvorenog Balkana (Wine Vision by Open Balkan) izabrana je za najuspešniju vinsku manifestaciju, a enolog Mladen Dragojlović je vinska ličnost za 2022. godinu, navodi portal Vino.rs.

B. K.