Proizvođači mleka odložili proteste, očekuju prijem kod predsednika Vučića

Predsednik Uduženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga Goran Vasić rekao je da su u razgovoru u Predsedništvu Srbije sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i šefom kabineta predsednika države Ivicom Kojić saopštili  svoje zahteve. Iako se, kako je rekao, očekivalo da u razgovorima učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić  to se, usled prezauzetosti obavezama, nije ostvarilo, ali im je obećano da će ih predsednik Vučić  primiti sledeće nedelje zbog čega su i odložili najvljene proteste.

Vasić je za Betu ponovio da su zahtevi proizvođača mleka da se uvede prelevmani na uvoz sireva iz Evropske unije i da se ograniče trgovačke marže na mleko i mlečne proizvode, na najviše 20 odsto.  

„Tražili smo da se lično predsednik Vučić zauzme kod Evropske komisije i traži dozvolu da se uvedu prelevmani na sireve od 300 dinara po kilogramu. Ukoliko se to ne desi našu mlekarsku industriju će nekontrolisni uvoz mleka i sireva po damping cenama od 2,5 evra  po kilogramu potpuno uništiti”, rekao je Vasić, posle razgovora u Predsedništvu Srbije.

B. K.