Proizvođačima vina i rakije u pokrajini za razvojne programe u turizmu bespovratno 50 miliona dinara

Pokrajinski sekretari za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i poljoprivredu Čedomir Božić održali su sastanak sa predstavnicima Udruženja vinara „Srem – Fruška gora“. Cilj sastanka bio je sagledavanje mogućnosti maksimalnog korišćenja prirodnih resursa Fruške gore za razvoj vinskog turizma, kao i mapiranje potencijala ove vinske regije.

Ivanišević je rekao da je napravljen prvi korak ka izradi nove strategije razvoja turizma Vojvodine i da je neophodno u narednom petogodišnjem periodu stvoriti jedinstven turistički proizvod.

Takav proizvod podrazumeva dobru turističku infrastrukturu, kvalitetan smeštaj i program. Sastavni deo toga su vinari i vinogradari, a gastro-turizam će svakako biti deo nove strategije. Ideja je da kroz konkurse Sekretarijata kreiramo jedinstvena gastro-mesta kako bismo mogli da ponudimo sve ono što savremeni turizam i podrazumeva, rekao je Ivanišević.

Sekretar Čedomir Božić istakao je da je Sekretarijat za poljoprivredu u ovoj godini opredelio sredstva za proizvođače vina i rakije, a da će konkurs sa ukupnim budžetom od 50 miliona dinara biti objavljen u narednih trideset dana.

B.K.