Raspisan drugi javni poziv projekta „Konkurentna poljoprivreda „50:40:10“ za stočare

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru projekta “Konkurentna poljoprivreda Srbije” u 2022. godini, objavljeno je na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Predmet poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti  u primarnoj stočarskoj proizvodnji i to u oblastima proizvodnje mleka, mesa, pčelarstva i akvakulture.

Za sprovođenje poziva opredeljena su sredstva od 360.000.000 dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 eura, a minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 – 25.000 eura. Projekat pruža mogućnost korisnicima dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40 odsto je kreditno finansiranje u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća.

Rok za podnošenje prijava je od 24. januara do 23. februara

Poziv je dostupan na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

B. K.