Raspisani oglasi za zakup državnih oranica u pet opština jugoistočne Srbije i Loznici

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede raspisala je opštinama Negotin, Ćićevac, Vladimirci, Surdulica, Dimitrovgrad, kao i u gradu Loznici oglase za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Najviše zemljišta poljoprivredncima se nudi u Dimitrovgradu, 5.260 hektara na period zakupa 15 godina. U opštini Surdulica u ponudi je 2.825 hektara, sa zakupom takođe na 15 godina, dok ukupna površina zakupa u opštini Negotin iznosi 1.802 hektara. U ovoj opštini zemljište u katastarskim opštinama Veljkovo, Mokranje, Radujevac, Rajac, Rečka, Rogljevo, Smedovac, Tamnič i Čubra daje se, usled postupka komasacije u zakup na jednu, a u ostalim na 15 godina.

U Vladimircima, Ćićevcu i Loznici u ponudi je nešto manja površina zemljišta. Vladimirci imaju u ponudi 200 hektara zemljišta raspoređenog u 277 javnih nadmetanja. Na području grada Loznice u ponudi je 182, a u Ćićevacu 75 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Rok za prijavu u opštini Vladimirci je 16. a u svim ostalim jedinicama lokalne samouprave 17. septemabar, saopšteno je iz Uprave za poljoprivredno zemljište.

B. K.