Realizovana 44 zahteva za subvencionisanu nabavku traktora

Visina povraćaja uloženih sredstava u investiciju od 50 pa do 65 odsto za proizvođače u nerazvijenim područjima

Da je posedovanje savremene poljoprivredne mehanizacije jedan od ključnih faktora za jačanje konkurentnosti i produktivnosti u agraru pokazala je i konferencija „Kako obnoviti mehanizaciju“ koju je, uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, u sremskom selu Rivica organizovalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika.

Među brojnim učesnicima konferencije pažnju poljoprivrednih proizvođača posebno je privuklo izlaganje Biljane Petrović, direktorke Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede. Tim pre što je, prvi put od 3. januara kada je počeo prijem zahteva za subvencionisanu nabavku traktora do 60 kilovata, obelodanjeno kako se sprovodi akcija obnove mehanizacije.

-Do sada u potpunosti je realizovano 44 zahteva za subvencionisanu nabavku traktora. Iz dana u dan stižu novi zahtevi, a informacije sa terena nam ukazuju da je interesovanje poljoprivrednika sve veće jer je visina povraćaja uloženih sredstava u investiciju od 50 pa do 65 odsto za proizvođače u nerazvijenim područjima, rekla je Petrovićeva.

Direktorka Uprave za agrarna plaćanja podsetila je da se sredstva za nabavku traktora isplaćuju iz nacionalnog budžeta i da ova akcija nema nikakve veze sa IPARD programom. Usvojenim pravilnikom precizirano je koja struktura domaćinstva kao i poljoprivrednika i pod kojim uslovima, može da konkuriše za subvencije, najviše do 800.000 dinara po zahtevu.

Krajnji rok za podnošenje zahteva je 29. maj.


Pozivamo sve zainteresovane za kupovinu novih domaćih traktora da nam se jave u inbox Fejsbuk stranice AgroFin – Informator o finansiranju agrara, na mejl adresu agroposrednikdoo@gmail.com ili telefonom na broj 063530590.

Svim našim kupcima ćemo obezbediti besplatnu profesionalnu pripremu dokumentacije za konkurs, čime će značajno povećati šansu za dobijanje subvencije.

U većini slučajeva, obezbedićemo i besplatnu ili jeftiniju isporuku traktora!