Sajam etno hrane i pića od 25. do 28. novembra u Beogradu

Foto: Beogradski sajam

Tradcionalni 15. Sajam etno hrane i pića kao i tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, biće održan od 25. do 28. novembra na Beogradskom sajmu u Beogradu. Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske i Rumunije.

Kako je navedeno u saopštenju sajma, predstaviće se više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Mali proizvođači uglavnom će nastupiti na zbirnim štandovima u organizaciji Privredne komore Srbije. Zadružni savezi Srbije, Vojvodine i Beograda, kao i Zemljoradnička zadruga “Svrljižanka” i Zemljoradnička zadruga iz Ribaševine okupiće i predstaviti svoje zadrugare.

U organizaciji lokalnih samouprava nastupiće proizvođači iz Beograda, Mladenovca, Žagubice, Petrovca na Mlavi i Blaca, dok je iza izlagača iz Babušnice stala turistička organizacija ovog mesta. Po prvi put na sajmu će se predstaviti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa grupom proizvođača, a Privredna komora Srbije imaće poseban štand za nosioce robne marke “Čuvarkuća” .

Žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka u prepoznavanju najkvalitetnijih proizvoda oceniće eksponate u više robnih grupa i podgrupa i dodeliti diplome i priznanja. Najboljem među njima biće dodeljeno najviše godišnje priznanje – Sajam etno hrane i pića – robna marka iz Srbije 2021. godine.

B. K.