Šesti unapređeni godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa

Foto: Pixabay

2.400.000 dinara za najuspešnije poljoprivredne proizvođače

Banca Intesa pokreće šesti po redu godišnji ciklus Intesa Farmer nagradnog takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače koji će biti nagrađeni u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer, saopštila je ova banka.

„Jačajući sve vidove podrške koju pružamo sektoru agrara, ove godine smo dodatno unapredili naš tradicionalni konkurs kroz uvođenje novih kategorija i novčanih nagrada kojima želimo da podstaknemo poljoprivrednike da budu još inovativniji u vođenju svojih gazdinstava. Zahvaljujući kvalitetu ponude, atraktivnim kamatnim stopama i stalnom poboljšanju poslovnih procesa i prethodne godine smo ostali njihov stabilan partner sa ukupnim plasmanima od preko 47 miliona evra, što je gotovo 34 odsto više u odnosu na godinu ranije. Sa snažnom podrškom nastavili smo i 2018, o čemu govori više od 20 miliona evra novih kredita koje smo plasirali od početka godine“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Najbolje poljoprivrednike će odabrati stručni žiri u sastavu Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Pobednik kategorije Intesa farmer godine će biti izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata u poljoprivrednoj proizvodnji, realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, uključenosti članova porodice u proizvodni proces i drugog, a ukoliko se gazdinstvo bavi i stočarstvom, jedan od neophodnih uslova je uzgoj rasnih grla stoke. O Intesa farmer Inovatoru će se odlučivati na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišenja aplikacija za upravljanje gazdinstvom i proizvodnje, prerade i plasmana proizvoda sa geografskim poreklom. Intesa mladi farmer je potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstva, a svakako će u obzir biti uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Na takmičenje se u periodu od 01.06. do 31.08. mogu prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači, klijenti Banca Intesa, u svim ekspoziturama banke širom zemlje, putem imejl adrese IntesaFarmerGodine@bancaintesa.rs, kao i sajta www.bancaintesa.rs.

Najuspešniji takmičari u svim kategorijama biće proglašeni na jesen i nagrađeni vrednim novčanim nagradama – Intesa farmer godine sa 1.200.000 dinara, Intesa farmer inovator sa 600.000 dinara i Intesa mladi farmer takođe sa 600.000 dinara.