SPOS: Pogon “Naš Med” isporučuje bagremov med pčelara Srbije trgovinskom lancu Lidl

Na policama trgovinskog lanca Lidl-a krenuo je  plasman meda pčelara Srbije preko  Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara Saveza pčelarskih organizacija Srbije ”Naš med”.

Potrošači iz cele Srbije sada imaju mogućnost da kupe domaći med sa ličnom kratom i oznakom “ Naš med” čije se poreklo prati od pčelinjaka do trgovine. To je med koji ima standard kvaliteta SPOS-a ”Dobra pčelarska praksa”.

Pored poštovanja pravila Standarda kvaliteta ”Dobra pčelarska praksa”, med se analizira kako u najboljim domaćim laboratorijama (INOVALAB – Hemijski fakultet Beograd; INMES – Institut za higijenu i tehnologiju mesa Beograd), tako i najboljim inostranim laboratorijama (LIFEANALYTICS – Oderzo, Italija, INTERTEK – Bremen, Nemačka).

Prva isporuka bagremovog meda Lidlu potiče sa teritorije opštine Vlasotince, a med je sakupljan u atara sela Donja Lomnica, Kukavica i Svođe. Med će se prodavati po dobroj ceni iz posebne ponude, od svega 1.199,99 dinara za kilogram.

„Zahvaljujemo se rukovodstvu LIDL-a na sprovođenju prve akcije plasmana brenda ”NAŠ MED” kroz njihove objekte, čime su potrošačima pomogli da dođu do meda vrhunskog kvaliteta, a pčelarima da med plasiraju u Srbiji. Godinama smo gledali kako vrhunski med izvozimo, a srpska deca jedu kukuruzni, pirinčani ili repin sirup. Vreme je da se to promeni“,  kaže se u saopštenju SPOS-a koje prenosi portal Agropres.