SRPSKI ITEBEJ: Otvorena letnja zadružna škola ZSV, 50 polaznika iz 20 zadruga

U Srpskom Itebeju u banatskoj opštini Žitište u Zemljoradničkoj zadruzi „Mrkšićevi salaši“ otvorena je Druga letnja zadružna škola Zadružnog saveza Vojvodine koja će trajati tri dana. Školu je otvorio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić koji je istakao da su zadruge imperativ koji proizilazi iz malog., a usitnjenog poseda u Srbiji i da transfer odgovarajućih znanja i novih tehnologija, uz državna ulaganja, predstavljaju realan okvir za njihov ubrzani razvoj.

„Imamo više od 1.000 novoosnovanih zadruga i planiramo da u narednom periodu iz tog kvantiteta pređemo u novi kvalitet, pravih specijalizovanih zadruga horizontalno i vertikalno povezanih“, naglasio je Krkobabić.

Školu pohađa 50 polaznika iz 20 zadruga sa teritorije cele Vojvodine, a namenjena je svim članovima zadruga koji žele da svoje znanje obogate praktičnim stručnim savetima.

Predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov-Bizonj istakla je da je Letnja zadružna škola namenjena pre svega mladim ljudima koji rade u zadrugama, sa ciljem da obogate svoja znanja, steknu kontakte, razmene iskustva i primene ih u svojim zadrugama i sredinama iz kojih dolaze.

B. K.