Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika organizuje izbor najboljeg gazdinstva i poljoprivrednika

Foto: Pixabay

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP), uz podršku Privredne komore Vojvodine, pokrenulo je akciju izbora za „Najbolje poljoprivredno gazdinstvo“ i „Najboljeg mladog poljoprivrednika“ u Srbiji za 2022. godinu.

„Ovim želimo da, pre svega, doprinesemo promociji poljoprivrede kao strateški važne privredne grane i, što je je još važnije, opstanku mladih u selima koja se sve više demografski prazne. Cilj nam je da, kroz uspešna gazdinstva i pojedince, predstavimo srpsko selo iz drugog ugla i istovremeno ukažemo kako je selo velika šansa za svakog mladog čoveka da, radom u poljoprivredi i na svom imanju, istovremeno investira u svoju budućnost“, rekao je Aleksandar Milovanović, generalni sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika.   

Pravo učešća u izboru najboljeg gazdinstva imaju svi registrovani poljoprivrednici sa aktivnim statusom, a isto  važi i za kandidate za  najboljeg mladog poljoprivrednka koji u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 godina.

„Izbor najboljeg gazdinstva i poljoprivrednika u obe konkurencije kao i dodela nagrada predviđena je za septembar mesec. Svi prijavljeni kandidati koju budu ušli u uži izbor biće medijski predstavljeni, a stručni žiri, na osnovu kriterijuma uspešnosti, izabraće najbolje“, objasnio je Milovanović. Кandidati u obe konkurencije za učešće na konkursu mogu da se prijave do 20. marta na zvaničnoj internet stranici najboljegazdinstvo.rs.

B.K.