STOČARIMA U VOJVODINI 98,2 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA OPREMANJE FARMI

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić uručio je stočarima iz Vojvodine ugovori o dodeli ukupno 98,2 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje farmi. Ugovore su dobila 104 korisnika koja će za odobrene investicije uložiti nešto više od 70 miliona dinara sopstvenog novca, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Gazdinstva su dobila bespovratna sredstva za sufinansirenje opremanja farmi – govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih, zatim za nabavku opreme za mužu, za hlađenje i skladištenje mleka, za izđubravanje, te za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu.

„Za opremanje stočarskih farmi ove godine smo imali budžet od 110 miliona dinara, znatno više nego prethodne, kada nam je smo na raspolaganju bilo90 miliona dinara“, kazao je Božić dodajući je da su za podsticaje aplicirala 123 korisnika, a da su odobrene 104 prijave nosilaca poljoprivrednih gazdinstava, a 19 nije ispunilo propisane uslove.

Božić je naglasio da će resorni sekretarijat i naredne godine nastaviti sa ovom podrškom poljoprivrednim gazdinstvima u AP Vojvodini.

B. K.