Strategija vinogradarstva i vinarstva doprineće razvoju vinskog turizmu u Vojvodini

U Privrednoj komori Vojvodine predstavljena je Strategija razvoja vinarstva i vinogradarstva Srbije za period 2021-2031. Cilj strategije je podsticaj razvoja vinogradarsko-vinarskih regija, ali i osnaživanje malih vinara i vinograda da povećaju zasad vinove loze.

-Strategija, po svemu što je u njoj sadržano, osnova je za donošenje budućeg zakona o vinarstvu. To može da bude svojevrsni alat kao i smernica za naše vinare kako bi sa najnovijim tehničko tehnološkim rešenjima u proizvodnji, podigli produktivnost – rekao je Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

Razvoj vinogradarstva i vinarstva uticaće, rečeno je na skupu PKV, u velikoj meri i na razvoj turizma u pokrajini. Najbolji proizvođači vina na teritoriji Vojvodine konkurisaće na znak – „Najbolje iz Vojvodine“ koji je istovremeno i sertifikat za vrhunski kvalitet.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ove godine, podsetimo, obezbedio je za 66 odsto veći budžet, od čega je 20 miliona dinara odvojeno za vinsko-degustacioni turizam.

B.K.