SUMP: Konkurs za nagradu „Zlatni petao“ za mlade i žene u poljoprivredi, prijave do 26.aprila

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika(SUMP) i ove godine organizuje konkurs „Zlatni petao“ na kom će se birati najbolji mladi poljoprivrednik, ali i najuspešnija  žena koja se bavi poljoprivredom. 

Ovogodišnji konkurs „Zlatni petao“ uvodi i novu kategoriju – najuspešnija žena u poljoprivredi. Iako je ova kategorija nova, već godinama uspešne žene u poljoprivredi privlače veliku pažnju i podstiču svest o ulozi žena u ruralnim područjima. Prvi put, proglašenje pobednika će se održati tokom trajanja 91. Međunarodnog sajma poljoprivrede, .

Konkurs je otvoren na veb stranici najboljegazdinstvo.rs do 26. aprila, a prijaviti se mogu svi vlasnici gazdinstava mlađi od 40 godina, dok za žene nema ograničenja vezanih za starost.

Pobednici će biti objavljeni 20. maja. U saradnji sa bankom Intesa, SUMP pobednike vodi na studijsko putovanje u Italiju, dok su za sve finaliste pripremljena različita iznenađenja.

Pesnik Ljubivoje Ršumović je počasni predsednik žirija, a pored njega, tu je i Laszlo Arendas (ataše delegacije EU, zadužen za poljoprivredu i ruralni razvoj). Dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i prof. dr Snežana Oljača, sa beogradskog fakulteta će takođe biti članovi žirija.

B. K.