Sunoko osniva Istraživački centar za šećernu repu

Foto: Sunoko

Kompanija će u ovaj poduhvat investirati milion evra

Proizvodnja šećerne repe u Srbiji, da bi bila konkurentna u evropskim i svetskim okvirima, neophodno je da korišćenjem najsavremenijih metoda poveća prinose i slast, a potrebna je i pomoć države, zaključak je Seminara o proizvodnji šećerne repe, koji je u Novom Sadu organizovala kompanija Sunoko, najveći proizvođač šećera u Srbiji.

Ova kompanija, koja posluje u okviru MK Grupe, kako je najavio Slobodan Košutić, direktor Sunokoa, odlučila je da u narednoj godini intenzivira napore na obezbeđivanju kontinuirane edukacije proizvođača. Košutić je za AgroFin rekao da su u toku pripreme za formiranje istraživačkog centra za šećernu repu koji će se baviti primenjenim istraživanjima u tehnologiji proizvodnje ove dragocene ratarske kulture, kao i da će kompanija u ovaj poduhvat investirati milion evra.

-Istraživački centar biće opremljen najsavremenijom opremom i mehanizacijom, u kojem će najstručniji kadrovi omogućiti da rezultati istraživanja, uz pomoć Agroservisa kompanije Sunoko, u najkraćem roku budu primenjeni na našim njivama, naveo je Košutić.