Tanasković: Država će ratarima pomoći da zamene stare traktore novim i modernijim

Foto: Branson Tractor

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila u Kruševcu prilikom dodele subvencionisanih ramova za traktore da će na jesen biti objavljen poziv za poljoprivrednike u okviru programa IPARD 3, koji im omogućava od 65 do 75 odsto povrata za kupljenu mehanizaciju.

„Neophodno je da obezbedimo sredstva i za one poljoprivrednike koji još uvek nisu odlučili da kupe novu mehanizaciju. Nadam da će i oni u što kraćem periodu zameniti svoje stare traktore novim i modernijim, a država je tu da im u tome pomogne“, rekla je ministarka.

Naglasila je da kada je reč o zameni mehanizacije nema nikakvog ograničenja u godinama.

„Neretko se čuje kako poljoprivrednici kažu da su stari za to, a moja poruka je da nije tako, jer država odlučna da pomogne poljoprivrednicima da obnove mehanizaciju bez obzira na godine starosti“, navela je ministarka.

Istakla je takođe da je država stavila kao prioritet bezbednost poljoprivrednika. Prema njenim rečima, cilj Vlade jeste da za poljoprivrednike obezbedi kako na putu, tako i na njivi, jer, neretko se dešava da mladi ljudi stradaju prevrtanjem, pa je zato i veoma važna dodela subvencionisanih ramova za traktore.

„To je nešto što već drugu godinu radimo, a nastavićemo s tim i u budućnosti preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agencije za bezbednosti“, naglasila je Tanasković.

B. K.