Tanasković otvorila Sajam poljoprivrede u Šapcu: Prioritet povećanje stočnog fonda

Foto: http://www.minpolj.gov.rs/

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković otvorila je Međunarodni sajam poljoprivrede u Šapcu koji se održava po 14. put i iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i gostiju .

Tanasković je kazala da je Mačva poznata po velikim poljoprivrednim potencijalima i posebno razvijenoj stočarskoj proizvodnji i da su ovakve vrste okupljanja dragocena prilika za razmenu znanja i iskustava za dalje unapređenje proizvodnje.

Ministarka je podsetila da su budžetom za 2024. godinu za poljoprivredu opredeljena rekordna sredstva u ukupnom iznosu od 119 milijardi dinara, kao i da je država ove godine odvojila istorijski iznos sredstava za poljoprivredu i svih subvencija ne samo u stočarstvu, već i ratarstvu.

„Naš jedini cilj je da potrošimo svaki dinar na vašu korist i u cilju unapređenja srpske poljoprivrede.Prioritet nam je povećanje stočnog fonda i u tom segmentu smo, osim značajnog povećanja subvencija za sve grane stočarstva radili na osmišljavanju novih mera koje će za rezultat imati povećanje broja grla goveda i svinja od 5-8 odsto godišnje“, naglasila je Tanasković.

B. K.