TSS: Mokra Gora najbolje turističko selo na svetu

Foto: mokragora.info

Generalna skupština Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO), proglasila je Mokru Goru za najbolje turističko selo sveta, saopštila je Turistička organizacija Srbije, a preneo Tanjug. Izabrana je među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja sveta. 

Tim povodom ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je Svetska turistička organizacija, dodeljujući  nagradu, prepoznala Mokru Goru kao izuzetan primer ruralne destinacije sa velikim potencijalom za unapređenje seoskog turizma.      

„Mokra Gora je turističko selo koje neguje kulturu i čuva tradiciju, slavi raznolikost, pruža mogućnosti za razvoj održivog turizma i čuva biodiverzitet. Selo koje je dočekalo svoj novi život u 21. veku , zahvaljujući jedinstvenoj Šarganskoj osmici i gradu Mećavnik – Drvengrad, predstavlja turističku atrakciju koju godišnje poseti veliki broj turista iz zemlje i sveta“, rekla je ministarka Matić nakon završenog 24. zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) na kome je kao gost učestvovala.

B. K.