U Velikim Radincima otvorena slovenačka vinarija „Probus Vineyards”

Foto: Pixabay

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant, otvorio je vinariju „Probus Vineyards” u Velikim Radincima, vlasnika Milorada Miloševića, državljanina Republike Slovenije i Srbije. Svečano otvaranje bilo je ujedno i promocija slovenačke investicije u Srbiji. Ambasador je  naglasio da je svaka investicija, pogotovo u vinarstvo dobra, jer podrazumeva razmenu znanja i iskustva.

„Slovenija može da učestvuje u razmeni iskustva na području proizvodnje vina jer ima tradiciju i slovenački vinari su poznati u svetu“, naglasio je ambasador Bergant.

On je istakao da je za njega, kao predstavnika Republike Slovenije, otvaranje ovakvog objekta veliki poduhvat, posebno značajan jer se radi o investiciji, u koju je znanje i iskustvo donešeno iz Slovenije u Srbiju. Po njegovim rečima, Slovenija slovi za zemlju vina uprkos ograničenoj produkciji. Iako po količinima ne može da se meri sa vinskim velesilama poput Francuske, Španije i Čilea, kvalitet vina iz Slovenija obezbeđuje siguran izvoz u sve zemlje sveta.

B. K.