Uoči 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma: Preko 1.100 izlagača iz 21 zemlje

Uoči otvaranja 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma od 21. do 27. maja. na Novosadskom sajmu je organizovana konferencija za medije na kojoj je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković najavio ukupno 1.100 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode u zatvorenom i otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

Kako je istaknuto sajam je i ove godine zadržao međunarodni karakter što dokazuju nastupi brojnih inostranih kompanija. Uz brojne kolektivne izložbe najavljen je i premijerni nastup Maroka.

„Pored Mađarske koja je zemlja partner, imamo još 21 zemlju koja će biti prisutna na sajmu. Najskuplji eksponat biće kombajn na štandu kompanije „ITN group“, čija je vrednost 450.000 evra“, istakao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Kao što je i najvljeno Mađarska je zemlja partner ovogodišnje najveće poljoprivredne manifestacije u jugoistočnoj Evropi.

„Nakon 12 godina Mađarsko je ponovo zemlja parter Međunarodnog poljoprivrednog sajma i velika nam je čast da se predstavimo. Srbiju smatrama važnim regionalnim partnerom, što se pored odličnih političkih odnosa ogleda i u kontinuiranom rastu spoljnotrgovinskog prometa“, rekao je ambasador Mađarske u Srbiji, dr Arila Pinter.

U okviru sajma biće upriličene i nagradne igre koje će najsrećnijim dobitnicima doneti: dva traktora, prikolica, prskalice i rasipač. Uz kupljenu kartu svi posetioci imaće pravo učešća u nagradnoj igri. Cena karte za individualne posete je 600, dok je za grupne posete 400 dinara. Deca i penzioneri dobijaju pravo na povlašćenu kartu po ceni 300 dinara.

Svečano otavaranje je u subotu 21. maja u 11 časova, a kako se očekuje manifestaciju bi trebalo da otvore predsednci Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Viktor Orban.

B. K.