Uručena šampionska priznanja Novosadskog sajma za pčelarstvo i proizvode od voća i povrća

Na Novosadskom sajmu uručena su priznanja osvojena za kvalitet proizvoda i usluga, koje je organizovano povodom predstojećeg  88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, od 18. do 24. septembra.

U robnoj grupi pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo Veliki šampionski pehar osvojilo je Poljoprivredno gazdinstvo Vojkan Milutinović, а srebrni šampionski pehar кnjaževački „Timomed“ za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda. Dodeljno je i pet pehara Novosadskog sajma. Dobitnici su „Tehnoplast“ Gligorijević, Batočina, „Tisakop“ u Kanjiži, Mirko Gvojić iz Kljajićeva, i udruženja „Dikena Farm Honey“, Tetovo, Severna Makedonija i „Api Beo“ u Beogradu.

Specijalno priznanje – diploma sa posebnim priznanjem uručeno je prof. dr Mići Mladenoviću, za dvadesetpetogodišnju saradnju i važan doprinos u razvoju i kvalitetu pčelinjih proizvoda, kao i pčelarstvu u celini.

U  grupi proizvodi od voća i povrća za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda „Vitaminka“ iz Banja Luke osvojila je Veliki šampionski pehar. Istim priznanjem su u grupi mineralnih voda i osvežavajućih bezalkoholnih pića nagrađene novosadska BB „Minakva“ i „Vitinka“, Zvornik, Republika Srpska, dok novosadska Kafa „Dobro jutro“, odlazi sa Velikim šampionskim peharom osvojenim u robnoj grupi kafa i čaj. Srebrnim šampionskim peharom Novosadskog sajma nagrađena je „Traditional Food“, Ralja, u grupi proizvodi od voća i povrća, dok je Pehar Novosadskog sajma poneo PIK „Bečej“.

B.K.