UŽICE: Konkurs za subvencije poljoprivrednicima, na raspolaganju 37 miliona dinara

Na osnovu programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja  grad Užice će i u ovoj godini subvencionisati nabavku umatičenih grla u ovčarstvu, govedarstvu, stočarstvu, kozarstvu i svinjarstvu. Osim toga poljoprivrednicima se nudi mogućnost nabavke određenog broja sistema za mužu, muzilica, laktofriza, nabavku opreme za plasteničku proizvodnju, sistema za zalivanje, mreže za senčenje i protivgradnu opremu, kao i nabavku poljoprivredne mehanizacije. Voćari mogu da konkurišu za sadnice voća za ogransku proizvodnju i finansiranje dobijanja sertifikata u organskoj proizvodnji, objavio je zvanični sajt grada Užica.

Konkurs je praktično već otvoren, a po rečima Slobodana Kuzmanovića, člana Gradskog veća za poljoprivredu, poljoprivrednci i stočari mogu konkurisati za subvencije po više mera.

Budžet grada za subvencije u poljoprivrednicima je 37 miliona dinara i u odnosu na 2021. godinu uvećan je za pet miliona dinara.

„Sredstava ima dovoljno, tako da nema razloga za pravljenje redova i brigu da će zakasniti za predaju zahteva. Odobrena sredstva odobravaće se po redosledu podnošenja prijava, a konkurs je otvoren do utorška planiranih sredstava“, rekao je Kuzmanović.

B. K.