Veliki potencijal Srbije i Kine za saradnju u poljoprivredi

Foto: Pixabay

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno prehrambenim proizvodima.

Učesnici sastanka su se složili da su investicije i poljoprivredna tehnologija oblasti u kojima bi Srbija i Kina trebalo još više da sarađuju u budućnosti.

Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na viši nivo.

“Posebno sam ponosna što poljoprivreda, kao resor na čijem sam čelu, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti saradnje između naše dve prijateljske zemlje” navela je Tanasković i dodala  da je naš zadatak, da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, saopštila je Vlada Srbije.

B.K.