Vlada Srbije izdvojila 43 miliona dinara za „Miholjske susrete sela“

Na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“. Manifetacija se može organizovati oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti (takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd.), održavanju sportskih takmičenja, promovisanju očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti.

Uredba predviđa jednodnevnu ili višednevnu manifestaciju koja se može održati u svim naseljenim mestima-selima na teritoriji Srbije, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, koje same osmišljavaju program manifestacije, njeno trajanje i mesto održavanja i to u vremenu od 1. oktobra do 31. decembra 2021.godine.

Za održavanje manifestacija u budžetu opredeljeno 43 miliona dinara, a maksimalan iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi može biti do najviše 500.000 dinara.

B.K.