Vojvođanski povrtari preradom paradajza ostvaruju zaradu

Dok leskovački proizvođači pardajza imaju veliki problem sa plasmanom i cenom na pijacamu u Vojvodini “rajsko povrće” u ovom momentu košta 50 dinara za kilogram. To nije cena koja pokriva troškove proizvodnje, ali veći proizvođači preradom pokušavaju da nadoknade štetu.

„Ono što ne prodamo, već godinama prerađujemo i vrlo smo zadovoljni. Od viškova smo već počeli da kuvamo paradajz, a kao i naše ostale proizvode, prodajemo ga na novobeogradskoj pijaci“, rekao je proizvođač  Šandor Balanji iz Lukinog Sela kod Zrenjanina.

Balanjijevi su zadovoljni cenom koju postignu u Beogradu .

„Svakom ko ima viškove preporučio bih da ih preradi ili da o tome počne da razmišlja. Jeste to više posla, ali ništa se ne baci, a postoji tržište za domaći kuvani paradajz, ili neki drugi proizvod od njega“, preporučuje Balanji.

B. K.