Vredni ugovori i prestižna priznanja sa sajma u Moskvi

Foto: PKS

Ukupna vrednost dogovorenih izvoznih aranžmana u Rusku Federaciju je oko 12 miliona evra

Uspešan nastup srpskih kompanija prehrambenog sektora, na sajmu „Prodekspo 2018“ u Moskvi, potvrđen je dogovorom o potpisivanju devet ugovora i tri predugovora, a ukupna vrednost dogovorenih izvoznih aranžmana u Rusku Federaciju je oko 12 miliona evra, saopštila je Privredna komora Srbije.

Federalna agencija za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede Rusije dodelila je specijalno priznanje kompaniji „Carnex“ za kvalitet proizvoda. Zlatne medalje za najbolje „Carnex“ proizvode dodeljene su u kategorijama: gulaši od govedine i svinjetine, paštete od svinjskog i pilećeg mesa i mesni doručak, dok je srebrnom medaljom nagrađeno gotovo jelo pasulj sa slaninom. Priznanje je osvojeno u konkurenciji 2.450 izlagača iz 63 zemlje i 31 nacionalne izložbe.

Nastup 15 kompanija iz Srbije na jubilarnoj, najvećoj sajamskoj manifestaciji u Ruskoj Federaciji i Zajednici nezavisnih država, organizovali su Privredna komora Srbije, Razvojna agencija Srbije, uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kroz projekat „Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru“, koji finansira Vlada Ruske Federacije.

Foto: PKS

Na nacionalnom štandu Srbije nastupili su: BAHUS iz Paraćina, MEGGLE SRBIJA iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, CARNEX iz Vrbasa, BEOCAPRA iz Šida, Zemljoradnička zadruga MORAVAC iz Leskovca, NECTAR iz Bačke Palanke, KUČ-COMPANY iz Kragujevca, MLEKARA ŠABAC, kao i firme sa sedištem u Beogradu – ITN GROUP, MASTER FRUITS, MUNDORAMA, NACIONALNA DISTRIBUCIJA, ZLATIBORAC i MIRAX AGRAR.

„Prodekspo 2018“ održan je od 5. do 9. februara.