VRNJAČKA BANJA: Tri miliona dinara za podsticaje poljoprivrednicima

Nastvaljajući ulaganje u razvoj poljoprivrede vrnjačkog kraja lokalna samouprava u Vrnjačkoj Banji je, na osnovu javnog poziva dodelila tri miliona dinara za podsticaj investicijama za ukupno sto poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Vrnjačke Banje.

Sredstva u visini od 40 odsto od vrednosti investicije dodeljena su za podizanje i opremanje plastenika za povrće, voće, cveće i rasadničku proizvodnju, za nabavku kvalitetnih priplodnih goveda, ovaca i koza, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voćki, hmelja i vinove loze. Isto tako i za nabavku žičanih ograda oko višegodišnjeg zasada, mašine, uređaje i opremu za navodnjavanje useva, kao i novih pčelinjih društava.

„Želimo da poljoprivredcima koji se ozbiljno bave poljoprivredom i imaju želju i ambicije da proširuju svoja gazdinstva na pravi način pružimo podršku odobravanjem subvencija. I to više puta tokom godine kada imaju najveće troškove za setvu, zasade, prihranu …“, rekao je Boban Đurović.

Najvio je da će opština u novembru za 30 odsto uvećati aproprijaciju budžeta za subvencije u poljoprivredi. Umesto dosadašnjih 40 odsto od vrednosti investicije, odobravaće se 60-70 odsto, što će svakako stimulisati poljoprivrednike da nastave sa proizvodnjom i jačanjem svojih gazdinstava, prenele su Večernje novosti.

B. K.