Za manifestacije u Vojvodini organizatorima bespovratno 15 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2023. godini u AP Vojvodini. Cilj realizacije konkursa jeste bolja promocija i podizanje kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

Za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava  moći će da apliciraju udruženja građana sa sedištem u AP Vojvodini, koja su upisana u Agenciji za privredne registre pre 1. januara 2023.  Uslov je i da su u delokrugu udruženja građana koja konkurišu za bespovratna sredstva poljoprivredne aktivnosti i ruralni razvoj, da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, neguju tradicionalne vrednosti i očuvanje starih zanata na selu, osim kulturno umetničkih društava.

Bespovratna  sredstva koja se dodeljuju po  konkursu iznose ukupno do 15 miliona dinara. Minimalni iznos sredstava po jednoj prijavi  može biti n ajmanje  40.000, a maksimalni iznos je do 1.000.000 dinara.

Sredstva podrške dodeljuju se bespovratno za sve manifestacije koje se održavaju od 1. januara do  31. decembra  2023. godine.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 28 aprilom.

B. K