Završen 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, 125.000 posetilaca

U Novom Sadu je završen 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji su, pored tradicionalne izložbe stoke obeležili i traktori sa satelitskim navođenjem i još dosta savremene tehnike, najviše iz inostranstva ali i domaćih proizvođača.Po rečima Slobodana Cvetkovića, generalnog direktora Novosadskog sajama najeveću agroinsutrijsku manifestaciju u jugoistočnom delu Evope za sedam dana posetilo preko 125 hiljada ljudi.

Foto: Novosadski sajam

Brojni posetioci  imali su prilike da razgledaju i kupe najsavremeniju mehanizaciju po sajamskim popustima, obiđu stočarski paviljon, budu deo edukativnog programa u halama sajma, i da učestvuju u tradicionalnoj poklon igri.

Foto: Novosadski sajam

Zemlja partner ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma bila je Italija, koja je, pored predstavljanja proizvoda iz svoje zemlje, učestvovala i na nizu agrobiznis susreta. Pored Italije na sajmu se predstavilo još 26 država.

Foto: Novosadski sajam

Na tradicionalnoj večeri šampiona u kategoriji apsolutnog lidera kvaliteta, ove godine, proglašen je novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo i Viva kompani iz Republike Srpske. Novinarska nagrada „Petar Pera Davidović“ dodeljena je novinarima RTV-a Mireli Mitrić i Goranu Eroru.

B. K.