Zimski seminar farmera na Tari od 23 – 28. januara

Foto: Pixabay

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa Udruženje poljoprivrdnika 100P plus, po brojnosti članstva i aktivnostima jedno od najuspešnijih u Vojvodini, od 23.-28 januara organizuje 17. Zimski seminar farmera na Tari. Za učesnike skupa  pripremljen  je izuzetno bogat program aktivnosti vezanih za brojne teme o kojima će se tokom pet dana razgovarati.

Poljoprivrednci će imati prilike da od stručnjaaka i eksperata, čuju najnovije  informacije  vezane za  nabavku savremenih traktora, mehanizacije i opreme, novitetima  u semenskoj i proizvodnji hibrida, primeni senzora u poljoprivrednoj proizvodnji, izgradnji biogasnih postrojenja na farmama… Između ostaloga biće reči i o uticaju klimatskih promena na poljoprivredu, stanju i perspektivi povrtarske i voćarske proizvodnje, značaju žetvenih ostataka i održivom đubrenju ratarskih useva, sredstvima za zaštitu bilja itd.

Tokom rada seminara učesnicima će se obratiti i predstavanici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretraijata za poljoprivredu. Poljoprivrednci će „iz prve“ čuti sve o predstojećim konkursima resornog ministarstva, IPARD programu, subvencijama, kreditima banaka…

B. K.