Zimsko savetovanje voćara 10. decembra na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Foto: Pixabay

Društvo voćara Vojvodine organizuije na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 10. decembra tradcionalno  18. Zimsko savetovanje voćara. Na savetovanju predsednik DVV, prof.dr Zoran Keserović govoriće o novim izazovima u proizvodnji jabuke, trešnje i kajsije, sa posebnim osvrtom na tehnologije, sorte i podloge.

Na panelu  „Novi izazovi u plasmanu i potrošnji jabuke – kako dalje“, pored prof. dr Zoran Keserović učestvuju  Kolinda Krehorović iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Julka Toskić iz “AgroBrand-Srbija”, Mitar Deurić, vlasnik COPA – cooperative of Pannonian apples doo, Dušan Milivojević iz APPLE WORLD DOO iz Riđice, Nikola Kotarac, direktor Zemljoradničke zadruge „Složni voćari“ iz Novog Slankamena i Zoran Đukanović, iz firme  “Dobro voće” iz Starog Slankamena.

Voćari će imati prilike  da prisustvuju i predavanjima na još nekoliko aktuelnih teme iz voćarstva  koja se odnose na iskustva u suzbijanju bolesti i štetočina kod oraha, leske i trešnje, proizvodnji sorti oraha sa lateralnom rodnošću i stonih sorti maline.

B. K.