ZRENJANIN: Za podizanje i opremanje plastenika 1,8 miliona dinara

Foto: Pixabay

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća i cveća, kao i rasadničku proizvodnju. Novac se dodeljuje za nabavku konstrukcija za plastenike, folija, sistema za navodnjavanje i zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada i ostale opreme.

Za ove namene iz budžeta je izdvojeno oko 1,8 miliona dinara, a najveći iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi do 150.000 dinara.

Na poziv se mogu prijaviti svi oni koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Podnosilac prijave mora biti sa teritorije grada Zrenjanina i ne može da ima više od 40 godina. Uslov je i da nema neizmirene obaveze prema gradu, a u vezi sa drugim poljoprivrednim projektima, kao i da je izmirio sve poreske obaveze.

Korisnici podsticaja su obavezni da pripreme teren za postavljanje plastenika i iskopaju odgovarajući drenažni kanal. Njihova obaveza je i da tokom perioda od tri godine dostavljaju godišnji izveštaj upravljanja plastenikom. Takođe, treba da u periodu od trideset dana, od dana uplate sredstava, nabave opremu.

Rok za podnošenje prijava je 14. avgust.

B. K.