ZSS: Voćarska zadruga „Čarobni plodovi“ otvorila Zadružni dućan u Beogradu

Voćarska zadruga“Čarobni plodovi” otvorila je „Zadružni dućan“ u  prostorijama Zadružnog saveza Srbije, u Beogradu  u okviru koga je u ponudi bogat asortiman prerađenih poljoprivrednih proizvoda registrovanih proizvođača iz cele Srbije. Ovo prodajno mesto je otvoreno u cilju afirmacije kvalitetnih domaćih proizvoda, koji čine deo naše tradicije i po kvalitetu ne zaostaju za konkurencijom iz sveta.

Zadruga  „Čarobni plodovi“ se bavi preradom voća i povrća, a njeni članovi su uglavnom žene. Ideja je da se brendiraju i  promovišu proizvodi srpskog zadrugarstva, ali i da se ovim putem proizvođači poslovno povezuju. Prostor je osmišljen i za održavanje prezentacija, kako bi se prehrambeni zadružni proizvodi približili tržištu Beograda.

„Krajnji cilj je da se proizvođači okupe na  jednom mestu kako bi im bio omogućen što lakši plasman proizvoda . Na policama izložbenog objekta  već su postavljeni neki od brendova srpskih poljoprivrednih zadruga, a posetiocima je omogućena kupovina domaćih proizvoda na jednom mestu“, rekao je za „Poljoprivrednik“ Nikola Mihailović uz poziv svim vočarskim zadrugama za saradnju i plasman proizvoda.

B. K.