Na Međunarodnom sajmu organske hrane BIOFACH 14. – 17. februara u Nirnbergu 12 kompanija iz Srbije

Dvanaest kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode na Međunarodnom sajmu organske hrane BIOFACH 14. – 17. februara u Nirnbergu (Nemačka) pod sloganom „We speak organic Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation“, Svoju ponudu predstaviće kompanije MENEX iz Kruševca, ECOAGRI SERBIA iz Bele Crkve, MASTER FOOD iz Užica, FRUTORGA iz Prokuplja, MEDINO iz Krnjeva, BMD, DRENOVAC i YUGOTREJD iz Arilja, ORGANIK FRUIT TRADE iz Šapca, ITN GROUP iz Beograda, AGRO-BIS iz Blaca i ES KOMERC iz Prijepolja.Nastup na sajmu obezbeđen je uz podršku Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalne asocijacije Serbia Organica, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima naše kompanije ponudiće širok asortiman proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, sušenih pečuraka, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda.

BIOFACH je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje i održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i PKS.

B. K.