Danas se otvara sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, više od 600 izlagača iz 28 zemalja

Drugi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ otvara se danas  do 19. novembra na Beogradskom sajmu, Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Tokom četiri dana Vinske vizije, Beograd će okupiti više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija iz više od 28 zemalja, što je duplo više nego lane.

Kako se navodi, polovina izlagača biće iz zemalja članica Otvorenog Balkana, 260 iz Srbije, 74 iz Severne Makedonije i 21 iz Albanije, a ove godine Sajmu su se pridružili proizvođači iz celog sveta.

Poseban kvalitet Sajma, kako je ranije za Tanjug rekao predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, biće biznis program, odnosno B2B (business-to-business) razgovori između proizvođača vina i kupaca, a prema njegovim rečima očekuje se da će biti održano više hiljada sastanaka.

Direktor Saveza vinara i vinogradara Srbije Stevan Rajta naveo je da će za vinski sajam biti korišćeno šest hala, dok će se u dve odvijati gastronomski program „Food vision by Open Balkan“.

B. K.