Đurđević: Budžet Uprave za agrarna plaćanja nakon rebalansa 97,2 milijardi dinara

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević izjavila je na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da će budžet Uprave za agrarna plaćanja, nakon rebalansa budžeta za ovu godinu, biti veći za 31,9 milijardi dinara i iznosiće 97,2 milijarde. Odbor je   prihvatio u načelu predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Srbije za 2023. godinu i uputio ga poslanicima na razmatranje.

„U okviru budžeta za agrarna plaćanja inicijalni budžet je iznosio 65,3 milijarde dinara, a rebalansom je planirano povećanje od 31,9 milijarde. Ukupan budžet za 2023. iznosiće 97,2 milijarde dinara“, rekla je Đurđevićeva.

Za direktna plaćanja planirano je da se potroši 68,7 milijardi dinara, a za mere ruralnog razvoja 14,5 milijardi, dodala je ona.

„Budžet republičke Direkcije za vode nakon rebalansa iznosiće 7,33 milijarde dinara, a planirano povećanje se odnosi za odbranu od poplava. Dodatnih 500 miliona dinara rebalansom je planirano da se prosledi Upravi za veterinu koje će služiti za naknadu štete i sprečavanje bolesti afričke kuge svinja“, rekla je Đurđevićeva.

B. K.