Gornji Milanovac: Budžet za subvencije poljoprivrednicvima 66 miliona dinara

Opština Gornji Milanovac raspisala konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 66.100.000 dinara.

Ovo je već sedma godina zaredom da se raspisuje poziv za poljoprivrednike na području milanovačke opštine.

„Novina je da je programom Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede od ove godine na snazi novi sistem  e-Agrar i mi smo svu pažnju poklonili tome da poljoprivredna gazdinstva uđu u taj program. Iz tog razloga, opštinski budžet od 66 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje biće usmeren prvenstveno na gazdinstva koja su ušla u ovaj sistem. Među našim poljoprivrednim proizvođačima vlada veliko inreresovanje za konkurisanje i mi smo tu da pomognemo“, rekla je Milka Nedeljković, šef Kancelarije za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac.

U zavisnosti od poljoprivredne delatnosti, proizvođači mogu konkurisati za subvencije namenjene proširenju i razvoju svog gazdinstva. Poljoprivrednici će moći da računaju na povraćaj sredstava u iznosu do 60 odsto i maksimalni iznos subvencija do 600 000 dinara koji će biti ravnomerno raspoređen na sve poljoprivredne grane.

B. K.