Grad Vršac i poljoprivrednici združenim snagama izgradili seoske puteve

Grad Vršac, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, izgradio je puteve sa čvrstom podlogom dužine 15 kilometara u naseljenim mestima Uljmi, Pavlišu, Velikom Središtu i u ataru Vršca.

Poljoprivrednici su preko svojih mesnih zajednica, prvo u Pavlišu, a potom i u Uljmi, organizovali i učestvovali sa svojom mehanizacijom u ravnanju atarskih puteva, što je veoma odgovorno i time pokazuju svoju ozbiljnost prema posvećenom radu i ulaganju grada u svoja naseljena mesta.

„U planu je izgradnja atarskih puteva na potezu Keveriš u dužini od 2,5 kilometra. U mestima gde poljoprivrednici nisu u mogućnosti da se organizuju, mesne zajednice nas kontaktiraju, pa lokalna samouprava angažuje radne mašine koje prolaze frekventnim putevima i na taj način ih osposobljava i dovodi u red. Na ovaj način je uređeno preko 30 kilometra atarskih puteva u Mesiću, Jablanci, Markovcu, Gudurici, Potpornju i Ritiševu, gde nisu korisnici samo poljoprivrednici, nego i vikendaši i pecaroši“, izjavio je Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

B. K.