U Kikindi je počela sezona rezanja karfiola i kupusa. Povrtari očekuju da će prodaja biti najintenzivnija sredinom septembra, kada tradicionalno počine priprema zimnice. Uveliko se priprema i paprika babura za pečenje i pravljenje ajvara. U plastenicima još uvek ima paradajza i paprike.
Godina mza povrtare nije bila laka, primenjena je puna agrotehnika, zemlja se nalivala svakodnevno, ali je krajnji rezultat, odnosno gotov proizvod solidan.
„Ako je poredimo sa proteklom, razlika je samo u tome što su noći bile malo hladnije. Suša je odnela svoj danak. Mi u povrtarstvu radimo manje površine, više truda imamo, jako puno zalivanja, mora da se vodi računa o đubrenju, tako da su ulaganja bila velika, a i posla je bilo zaista mnogo“, rekao je za RTV Đurica Jorgin, povrtar iz Kikinde.
Kikindski povrtari očekuju da će sezona prodaje kupusa i karfiola biti najintenzivnija sredinom septembra, kada tradicionalno počinje priprema zimnice.
K. R.





