KRAGUJEVAC: Uskoro gradski sajt za prodaju „Hrana iz kraja“

Kragujevac će biti prvi grad u Srbiji koji će uskoro dobiti gradski sajt za prodaju domaćih proizvoda pod nazivom „Hrana iz kraja“. Sa nekoliko klikova kupci iz grada moći će da obezbede zdravu  hranu, a proizvođačima je omogućeno novo tržište.

Ovaj sajt  nalazi se na veb adresi hranaizkraja.kg.rs, počeće sa radom uoči novogodišnjih praznika. Sajt su izradili grad Kragujevac  u saradnji sa Centrom za strna žita i eKG Info Data i predstavlja takozvano „smart city“ rešenje.

Danka Andonovski, članica komisije Privremenog organa grada Kragujevca, izjavila je da će se preko  sajta prodavati prehrambeni proizvodi koji su napravljeni u gazdinstvima u okolini Kragujevca.

„Potrošači će moći  onlajn da pazare zdravu i prirodnu hranu sa našeg područja. S druge strane, poljoprivredni proizvođači imaće potpuno novo tržište, a to su uglavnom mladi ljudi koji imaju previše obaveza da bi odlazili do pijace. Projekat je izrađen po Pravilniku o kupovini na kućnom pragu, koji proizvođači treba da zadovolje.“, kazala je Andonovska za portal „Dobro jutro“.

B. K.